translation service

enter your language below for a translation of this site:

Cilia de la Court - keramiek en schilderkunst

Informatie over de kunstenaar

Cilia de la Court
Atelier & beeldentuin
Oudezijl 14
9693 PA Bad Nieuweschans 

(Tomtom: Oudezijl 14 intikken, dus niet Bad Nieuweschans)
Tel: 0597 67 17 37 

Mail de kunstenaar
Geopend: altijd indien aanwezig (u kunt altijd de tuin inlopen) of op afspraak 0597 671737In het oude vestingsplaatsje Nieuweschans, tegen de grens met Duitsland, vindt u op een prachtige locatie het atelier en de beeldentuin van Cilia de la Court. Na een periode van 12 jaar in Frankrijk werkt en woont zij sinds eind 2007 weer in Nieuweschans.
Beelden
De beelden zijn gemaakt van crèmekleurige grove chamotte klei waarop soms met rode klei aksenten zijn aangebracht. Ze zijn uit kleiplakken opgebouwd. De beelden kunnen zowel binnenshuis als buiten in de tuin worden geplaatst. 
Onderwerpen zijn veelal: vogels, andere dieren, menselijke wezens en een combinatie daarvan zoals bij het 'vogelvrouwtje'.
De beelden hebben een poetische, soms komische sfeer. Zo kunnen de vogels menselijke trekken hebben en doen ze denken aan pinnige dames en ijdeltuiten, of het zijn juist onschuldige dieren.
Schilderijen
Deze hebben als onderwerp veelal : mensen, huizen in landschappen, bloemen in vazen. Daarnaast maak ik portretten in opdracht.

werk van de kunstenaar

grote klok

uiltje

Deftige vogel
Restaurant

Hoge vogel
Vrouw met kat 3
Meisje met Bloem