translation service

enter your language below for a translation of this site:

Licita Langendijk - schilderijen


Informatie over de KunstenaarLicita Langendijk
Atelier “de Witte Papaver”
Hoofdweg 59
9695 AB Bellingwolde
0597-532421
www.dewittepapaver.nl


Licita volgde de opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Laren  (NH) en later de Academie “de Wervel”te Zeist (met als grondslag de antroposofie).

Tijdens haar opleiding werd zij begeleid door diverse gerenommeerde kunstenaars. Het accent lag voornamelijk op aquarel. “de Wervel”leerde haar o.a (nog) beter waarnemen en de toepassing van licht/donker. Sinds 8 jaar woont Licita in het prachtige Bellingwolde en werkt zij vanuit haar rustig gelegen atelier “de Witte Papaver”.

Tijdens de laatste Tweekarspelenroute hebben de bezoekers kennis kunnen maken met haar olieverfschilderijen en sluierschilderingen. Twee totaal verschillende technieken.
Licita laat zich inspireren door de natuur, met name de ziel van bloemen weet zij in heldere kleuren van olieverf, op het doek tot leven te brengen.

Daarnaast schildert zij met aquarelverf “sluierschilderingen”volgens de antroposofische methode van Liane Collot D’Herbois ( 1907-1999 ). Een ontmoeting met een wonderlijke wereld die zich pas na het leggen van vele sluiers laat zien. 

Werk van de Kunstenaar

tuin

bereklauw

kleur in beweging

rozen

blauw“Sahara”, Aquarel Sluiertechniek, Afm. 85 x 68,5 cm, € 400,-