translation service

enter your language below for a translation of this site:

Wim Mulder - design meubelen

Informatie over de kunstenaar


Wim Mulder
Meubelontwerpen
Meubelatelier Allerhanden
Hoofdweg 148
9695 AR Bellingwolde
Tel: 0597 53 15 99
Open: iedere zondag van 13.00 - 17.00 uur en op afspraak.
Wim Mulder is in 1946 in Rotterdam geboren. Sinds 1982 ontwerpt en maakt en ontwerpt hij meubelen in de categorie toegepaste kunst.

Mulder is na een baan in het onderwijs op een scholengemeenschap in Eindhoven overgestapt naar het bewerken van hout. In het begin bestond dit uit het zich eigen maken van de technische kanten van houtbewerking, puur het vakbekwaam worden. Door eindeloos herhaald oefenen ging hij de eigenschappen van hout ten diepste ervaren en leerde hij steeds beter antwoord geven op de grillige problemen die hout in zich bergt.

Na een aantal jaren van hout verkennen is Wim naar een eigen vormgeving gaan zoeken. Hij heeft in zijn meubeljaren een eigen herkenbare stijl van strakke sobere vormen ontwikkeld met een voorliefde voor eenvoud. Strakke vormen zijn voor hem een uitdaging van perfectie. Langdurig en geduldig schuren laat de tekening van het hout nog mooier en duidelijker spreken.

Een ander aspect in het werk van Wim Mulder is hoe hij zijn visie van vormgeving kan overbrengen op de afnemer? Wim zegt hierover: “ik stel tijdens het overleg veel vragen over ontwerpdetails, maak schetsen of soms zelfs een schaalmodel, waardoor het voorstellingsvermogen van de opdrachtgever wordt geprikkeld.” Op deze wijze komt er een 'wij - ontwerp' tot stand. De afnemer ontwerpt met Wim mee en krijgt daardoor het gevoel dat in het meubel ook iets van hem ligt. Hierin fungeert Wim als intermediair tussen het technisch mogelijke en de verlangens van de afnemer.

Vormgeven in hout kent eindeloze variaties en mogelijkheden.

Het allerbelangrijkste: “Wim houdt van hout.”In januari 2013 start de nieuwe basiscursus in hout, waarmee de deelnemer elementaire basisvaardigheden leert op het gebied van houtbewerking. U kunt zich voor deze cursus opgeven via het contactformulier van de website van meubelatelier Allerhanden.
Het plan is om in de nabije toekomst een cursus te geven voor gevorderden. Toelatingsvoorwaarde hierbij is dat de deelnemer tenminste eenmaal de basiscursus moet hebben gevolgd.

werk van de kunstenaar