translation service

enter your language below for a translation of this site:

Mieke van Es - schilderen, tekenen

Informatie over de Kunstenaar


Mieke van Es, Kunst en Cursus
Sportweg 20, 9695 EC Bellingwolde
telefoon: 0597855989/0646522669
Geopend elke 1e zondag van de maand,
13.00-17.00 uur en op afspraak


Mieke van Es is kunstenaar, tuinder en docent.

Na een opleiding in de agrarische sector heeft eerst ze meerdere jaren in Nederland en Scandinavië in de biologische land- en tuinbouw gewerkt. Ze is later, in 1993, afgestudeerd aan de Kunstacademie voor de 1e graads lerarenopleiding, met schilderen als vrije richting.

Ze woont sinds november 2009 in Bellingwolde. Haar activiteiten als kunstenaar bestaan vooral uit schilderen, fotograferen, schetsen, tekenen, houtbewerken en lesgeven. De werken ontstaan naar aanleiding van onderwerpen die haar boeien zoals natuur, landschappen, herinneringen, mensen, dieren, portretten, een beweging, structuur of sfeer. Het beeldend werk heeft haar wortels in het landschap.
“Vlakten, bos, water, weerspiegelingen, bladeren, stammen, takken, licht en schaduwbewegingen blijven mij boeien. Ik duik er als het ware steeds verder, dieper in. ”

De schilderijen zijn meest figuratief en kleurrijk, met olieverf of acrylverf op doek geschilderd. Daarnaast gebruikt ze ook andere materialen en technieken. U kunt de kunstwerken kopen, maar huren is ook mogelijk.

Mieke heeft sinds 1993 lesgegeven en werken geëxposeerd in o.a. de Flevopolders, de Betuwe, Twente en Groningen. Het lesgeven aan zowel kinderen als volwassenen vindt ze erg leuk en inspirerend. Waarneming en experiment staan in de lessen en cursussen centraal. Ze is o.a. docent in kunstvakken, waarnemen, tuinieren, natuurbeleving en vegetarisch koken.

Wilt u meer informatie over werk van Mieke van Es of heeft u belangstelling voor het volgen van een cursus of workshop? Neem contact op of kom langs op de Twee Karspelen Kunstroute of de Open Atelierroute van Oost Groningen of tijdens de maandelijkse open atelierdagen. In de zomer zijn het atelier en de tuin ook te bezoeken tijdens de Tuin & Kunst Tiendaagse van Groningen.

Werk van de Kunstenaar