translation service

enter your language below for a translation of this site:

Vivièn Nieuwenweg


Informatie over de kunstenaar


Vivièn Nieuwenweg
Beverhof 104
9675NS Winschoten
tel: 0597- 433465Vivièn Nieuwenweg (geboren 22 december 1981 te Stadskanaal) is van jongs af aan al bezig te tekenen en te schilderen vanuit haar dromen. In Amsterdam volgde zij de opleiding Docent Beeldende Kunst op de Academie voor Beeldende Vorming. Recentelijk is ze afgestudeerd als beeldend kunstenaar (2013)  aan de Academie Minerva te Groningen.

Haar werk bestaat uit gemengde technieken op het platte vlak en kenmerkt zich door een surrealistisch karakter. De inspiratie komt vooral voort uit dromen, het intuïtieve en het onderbewuste, iets waar de surrealisten bekend om staan. Ook laat ze zich graag inspireren door andermans verhalen en belevenissen. Het vrouwelijke in haar werk is duidelijk te herkennen door het gebruik van glimmertjes, kralen, borduursels, veertjes en oude sieraden. Ze zegt dat haar kunst in eerste instantie wordt geboren uit de drang haar eigen oog te strelen. Ze ziet haar werken als luchtspiegelingen, een soort van doorkijkjes naar andere werelden van bijzondere verhalen.

Op de Academie Minerva te Groningen richtte zij zich op meerdere technieken tegelijk zoals beeldhouwen, fotografie, schilderen, tekenen, sieraden en borduren. Door de grote behoefte om al deze technieken te combineren, is ze uiteindelijk schilderijen gaan maken die bestaan uit multimedia. Het effect hiervan is dat het werk uit duidelijk losse lagen linnen of stukjes foto bestaat. Het hout, de sieraden en borduursteken zorgen voor een 3d-effect. Met schildertechnieken en tekenen geeft ze de ‘finishing touch’, zodat elk stukje van een werk door haar is aangeraakt en bewerkt. Zij werkt met uiterste precisie en diversiteit aan een werk. Haar werk varieert van groot tot zeer klein.

Vivièn werkt in opdracht voor zowel particulieren als bedrijven. Aan de hand van een foto sjot en een persoonlijk verhaal of visie bepaalt zij dan het uiteindelijke beeld in overleg met de klant.


werk van de kunstenaar  


slaap wandelaar

snoetjeknovveln

sleep demons
 
dansend op de woorden van...

ze is...

day break

de ziener