translation service

enter your language below for a translation of this site:

Willem van de Sanden


Informatie over de kunstenaarAtelier Wedderveer
Tritonlaan 1
9698PG Wedderveer
tel.: 06-22511887
atelierbezoek op afspraak


Willem van de Sanden ( Utrecht, 1942 ) tekende als kind al op alles wat beschikbaar was – op het behang, op school in de kant lijn van schriften en boeken en op repetitieblaadjes. Hij illustreerde op de HBS het schoolblad en tekende tijdens zijn studie psychologie cartoons en illustraties voor diverse tijdschriften en kranten en ontwierp film en theateraffiches. Hij richtte met Arne Zuidhoek (bekend van tekeningen over scheepvaart en van vele boeken over dat onderwerp ) Studio Wapper op en maakte stripverhalen (onder andere De Viegenazels; Bertus Knijp en Pieter ). In die tijd volgde hij ook kursussen tekenen en etsen op de Vrije Academie in Den Haag en Artibus in Utrecht.
Hij werkte ruim 30 jaar als psycholoog in de psychiatrie. Illustreerde het RIAGG blad en tekende tijdens vergaderingen op de notulen. Hij ging modeltekenen bij Kunstliefde in Utrecht en op Atelier STOK. En nam schilderles bij Nico Rypkema en deed een kursus etsen bij Saskia van Onck en op de Grafische Ateliers in Utrecht.
In 2011 verhuisde hij naar Wedderveer in het noordelijke puntje van Westerwolde. Hij richtte een atelier in en maakt nu schilderijen, (kleur-) etsen, tekeningen, digitale grafiek en ruimtelijk werk. Zijn werk is licht absurdistisch/surrealistisch en er ligt altijd wel een gevoel of een emotie in verborgen en wat humor of ironie en soms een vleugje magie.

werk van de kunstenaar